Alexandru Filip

Alexandru Filip

18.10.2019

Succesul în cadrul profesiei de avocat nu poate fi măsurat doar prin rezultatele obținute. În definiția succesului trebuie incluse loialitatea și încrederea reciprocă, fără de care acesta reprezintă o simplă statistică.

Alexandru Filip a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității “Babeș-Bolyai”.

Pe parcursul studiilor, a manifestat deschidere spre efectuarea de activități extracurriculare, participând la cursurile organizate de Université Paris 2 Panthéon-Assas, precum şi la concursuri de procese simulate organizate la nivel național. 

Alexandru Filip este avocat definitiv în Baroul Cluj și activează prioritar în următoarele arii de practică: drept fiscal, societar și achiziții publice.

Activitatea sa presupune, cu predilecţie, acordarea de consultanță juridică cu ocazia negocierilor precontractuale sau a celor care survin în activitatea curentă a societăţilor sau altor entităţi de drept privat, dar şi acordarea de asistență juridică și reprezentare în cadrul litigiilor.

Alexandru are abilitatea de a sintetiza cele mai potrivite direcţii de acţiune prin care pot fi atinse rezultatele previzionate de Client, asigurând, totodată, pezentarea unei imagini de ansamblu corecte asupra problematicii supuse analizei.

Cu titlu exemplificativ, pot fi menționate următoarele puncte de referință ale activităţii sale:

  • Formularea unor contestații fiscale admise de către organele fiscale prin emiterea unor decizii de desființare a titlurilor de creanță;
  • Reprezentarea cu succes a clienților în cadrul unor litigii fiscale de a căror soluționare depindea în mod fundamental posibilitatea acestora de a-și continua activitatea și de a nu intra în incapacitate de plată;
  • Proiectarea și finalizarea unor operațiuni de restructurare societară;
  • Implicarea în proiecte de anvergură din domeniul achizițiilor publice.

alexandru.filip@maxim-asociatii.ro

 
SHARE VIA
Subscribe to Newsletter

Subscribe